Det er sikkert at rejse til Rhodos

Skovbrande i det centrale og sydøstlige Rhodos nødvendiggjorde i den forgangne weekend, at 300-400 danskere måtte evakueres og flyttes til det nordlige Rhodos. I de kommende dage og uger kan danskere, der har købt en rejse til det nordlige eller nordøstlige Rhodos, trygt tage af sted. Som situationen er nu, skønnes det sikkert og fuldt forsvarligt at rejse til den del af øen, som ikke er direkte påvirket af natur-brandene, og hvor hverdagen fungerer nogenlunde normalt.

Skovbrandene på Rhodos har i den forgangne uge haft alvorlige konsekvenser for de rejsende, som opholdt sig i en række byer i det sydøstlige Rhodos. Grundet flammernes hærgen måtte ca. 300-400 danskere flyttes til den nordlige del af øen.

Da der grundet højsæsonen var mangel på sengekapacitet, måtte nogle midlertidigt indkvarteres på skoler, i sportshaller m.v. Siden er det lykkedes rejsearrangørerne at finde hotelindkvartering til de berørte danskere i det omfang, deres hjemrejse ikke allerede har fundet sted.

Der er i denne tid knap 10.000 danske ferierejsende på Rhodos, som er den tredjestørste græske ø. Den altovervejende del af de ferierejsende opholder sig i den nordlige og nordøstlige del af øen; langt fra naturbrandene. Her er, som situationen er nu, sikkert at rejse til og opholde sig, mens både det lokale beredskab, med assistance fra en række andre lande, kæmper bravt på at få branden under kontrol i den centrale og sydøstlige del af øen.

Mange danskere har også i den kommende tid set frem til at holde ferie på den populære ferieø. Det er fortsat muligt. Det er fortsat sikkert. Blot rejsen går til den nordlige eller nordøstlige del af øen, anses det for trygt at rejse. Denne del af Rhodos er ikke direkte påvirket, og hverdagen fungerer nogenlunde normalt. Her kan de rejsende forvente tryghed og samme kvalitet, service og gode ferieoplevelser, som Rhodos er kendt for.

Gæsternes tryghed og sikkerhed er prioritet nr. 1 for de danske rejsearrangører”, udtaler direktør i brancheforeningen Rejsearrangører i Danmark, Henrik Specht. ”Vores medlemmer – rejsearrangørerne – følger løbende situationen i tæt dialog med myndighederne lokalt, og gennemfører kun rejser i det omfang, de skønner det sikkert”.

De danskere, der har planlagt at rejse til Rhodos i den kommende tid, kan derfor, som tingene er nu, trygt tage af sted. Rejsearrangørerne flyver kun til rejsemål og indkvarterer kun gæsterne i områder, hvor det skønnes forsvarligt. Det gælder både i forhold til Rhodos og andre destinationer”, fortsætter Henrik Specht.