Pressemeddelelse fra RID

  • Ny formand for rejsearrangørerne. 
  • Kold maj sætter ekstra skub i rejsesalget. 
  • Arrangørerne tager klimaudfordringen alvorlig.  
Jan Vendelbo, Spies

På den nyligt afholdte generalforsamling i Rejsearrangører i Danmark, RID, fik foreningen ny formand. Adm. direktør Jan Vendelbo, Spies, afløste direktør Niels Grosen, Apollo Rejser, som havde beklædt posten i de forgangne to år. Der er i RID tradition for, at formandsposten hvert andet år går på skift mellem de fire, største medlemmer.

På generalforsamlingen kunne arrangørerne trods den varme sommer sidste år med tilfredshed se tilbage på et godt rejseår 2018, hvor antallet af solgte rejser var knap 8% højere end året får.

”Det uforudsigelige og omskiftelige vejr påvirker salget af ferierejser”, fortæller Jan Vendelbo. ”2017 var et af de koldeste år, og 2018 var et af de varmeste år nogensinde. Nu må vi se, hvordan det bliver i år, men den kolde start på maj med både sne og slud har fået ekstra mange til telefonerne og tasterne for at bestille deres sommerferie”.

”Ferien sydpå er for mange årets højdepunkt, hvor man kan slappe af sammen med familie og venner” fortsætter Jan Vendelbo. ”Ferien er for vigtig at gamble med, og derfor foretrækker rigtigt mange den tryghed, der ligger i at rejse med et af foreningens medlemmer. De fordele har vi beskrevet på vores nye hjemmeside: www.rejsearrangorer.dk”.

”På generalforsamlingen besluttede medlemmerne i øvrigt at sætte klimaet højt på dagsordenen for det kommende år. En række af RIDs medlemmer har allerede iværksat forskellige klimakompenserende tiltag. Og i overensstemmelse med RIDs retningslinjer for ansvarlig turisme vil RID samarbejde med både flyselskaber, politikere og organisationer med henblik på at reducere klimapåvirkningen”, slutter Jan Vendelbo.

For oplysninger vedrørende rejsebranchen, ferierejsemål og RID kontakt venligst:
RIDs formand Jan Vendelbo, mobil 40 53 93 77

For oplysninger vedr. Rejsegarantifonden, Pakkerejse-Ankenævnet og rejselovgivning generelt kontakt venligst:
RIDs direktør Henrik Specht, mobil 40 82 86 77