Hårdt ramt rejsebranche ser lys forude

2020 var et katastrofeår for rejsebranchen. Coronaen og Udenrigsministeriets rejserestriktioner gjorde året til det værste år i charterbranchens historie, og antallet af rejser faldt med over 80%. Det viser en helt ny statistik, som charterbranchens brancheforening, Rejsearrangører i Danmark, RID, netop har offentliggjort.

Nu afventer arrangørerne, at en udvidet brug af testning samt vaccination af danskerne skal åbne verden igen. Allerede nu mærker arrangørerne en stor interesse efter sommerrejser.

I 2020 solgte RID’s medlemmer 205.863* ferierejser med fly ud af Danmark mod 1.073.891 rejser året       før – svarende til et fald på ca. 81% eller 868.028 rejser.

”Det har været et forfærdeligt år, som har tvunget charterbranchen helt i knæ. Vi har som branche solgt knap 20% sammenlignet med 2019. Flere af vores medlemmer, som arrangerer rejser til lande uden for EU, har siden nedlukningen i marts ikke gennemført én eneste rejse” siger Jan Vendelbo, der er formand for RID og adm. direktør i Spies.

”Situationen er meget alvorlig for branchen. Var Folketinget ikke trådt til med hjælpepakker, havde det set endnu sortere ud. For vi er som branche reelt set tvangslukket. Og desværre vil rejserestriktionerne næppe blive lempet i den nærmeste fremtid. Derfor håber vi meget på, at politikerne vil træde til og hjælpe os med at komme igennem krisen, indtil vi atter kan sende fly i luften”, fortsætter Jan Vendelbo.

Heldigvis ser vi lys forude. Efter sundhedsmyndighedernes udmelding om, at de fleste danskerne vil være vaccineret i løbet af juni, kan vi mærke en øget efterspørgsel efter sommerrejser. Vi oplever en stor, opsparet rejselyst hos danskerne. ”Så snart vi kan, vil vi afsted”, hører vi fra mange. Nu skal vi bare have myndighederne til at erstatte fraråden og restriktioner med test og vaccinationer”, slutter Jan Vendelbo.

* Grundet TravelCo Nordics konkurs i oktober indeholder statistikken ikke Bravo Tours i 4. kvartal 2020.